Igény szerint, előzetes egyeztetés alapján vállaljuk rendezvények, sportesemények a jogszabályi előírásoknak megfelelő, teljes körű egészségügyi biztosítását. A résztvevők számától, az esemény jellegétől függően bármilyen szintű és számú mentési kapacitást tudunk biztosítani. Megfelelő technikai eszközökkel, szakmai háttérrel garantáljuk a szakszerű ellátást.

Mielőtt nagyobb érdeklődésre számot tartó koncertet, sportversenyt, rendezvényt szervez, feltétlenül tájékozódjon az egészségügyi biztosításra vonatkozó törvényi rendelkezésekről: 5/2006 (II.7.) EüM. rendelet, melynek 2. sz. melléklete részletesen leírja a követelményeket.

FONTOS!

A rendezvény megfelelő egészségügyi biztosításáért a rendezvény szervezője felelős. Amennyiben a rendezvénybiztosítás során ellátott beteg egészségi állapotának megfelelő ellátásra alkalmas legközelebbi egészségügyi intézménybe szállítása válik szükségessé, akkor erről a rendezvény egészségügyi biztosítását végző szervezetnek – ide nem értve a gyalogőrséget – kell gondoskodnia. Ennek hiányában, vagy ha a tervezett oxiológiai ellátás a rendezvényen elégtelennek bizonyul, az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) igazolt többletköltségét a rendezvény szervezője köteles az OMSZ számára megtéríteni. Ez alól kivételt képez a katasztrófa helyzet.” Tehát, amennyiben a rendezvény egészségügyi biztosítása nem az OMSZ által történik és beteget kell az OMSZ -nak ellátni/elszállítani, ennek a költsége teljes egészében a rendezvény szervezőjét fogja terhelni! A kiszámlázott összeg az ellátástól függően több tízezertől több százezer forintot jelenhet!

Bővebb információért írjon nekünk a szegedmentok{kukac}gmail.com címre.